Preventieve methode tegen burn-out en andere vormen van mentale onbalans

tip
published at 17-10-17, by Tilly Scholtze

In deze drukke tijden zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Een risico dat iedereen loopt wanneer je niet goed luistert naar de waarschuwingssignalen. Met hulp van Repairing Balance is het mogelijk om allerlei vormen van mentale onbalans blijvend te herstellen.

Welzijnspraktijk Aandacht

Elly Voskuilen heeft sinds 2008 haar eigen praktijk, Welzijnspraktijk Aandacht in Almere. Hier biedt zij ondersteuning bij herstel van het mentale evenwicht. Mensen kunnen bij haar terecht wanneer ze last hebben van een burn-out,  angstklachten, angst- en paniekaanvallen, of depressief zijn. Maar ook wanneer zij zich onzeker voelen of voor persoonlijke ontwikkeling. Elly is heel enthousiast over de methode  Repairing Balance, "Je moet het zien als een ontdekkingstocht, als je bij mij komt gaat het dek eraf en ga je ontdekken wat je belast. Daarna gaan we je zuivere ik zoeken zodat je daarmee kan verbinden, waardoor je uiteindelijk weer in evenwicht komt."

Repairing Balance

Repairing Balance is een basale, effectieve methode ontwikkeld door Berry Rijkers. De methode herstelt het evenwicht bij mentale onbalans zoals angst- en paniekaanvallen en bij een burn-out. De methode is bijzonder omdat verschillende gebieden worden gemeten, zoals gedachten, gevoelens, overtuigingen en denkpatronen. Hierna worden onderliggende verbanden gekoppeld en kan achterhaald worden óf er onbalans is, wat die precies is en zelfs op welke leeftijd dit ontstaan is.