GSTC-Certificatie voor hotels en touroperators

tip
published at 31-01-18, by Marjolein Veenstra

Het is alweer enige tijd geleden dat Control Union (CUC) geaccrediteerd werd voor de GSTC-standaard. Control Union kan hotels en touroperators certificeren op basis van de hoogst haalbare duurzaamheidsstandaarden binnen de toeristische sector; GSTC-certificering. Hiermee kunnen partijen in de reissector laten zien dat zij koplopers zijn in duurzaam toerisme.

Over GSTC

De Global Sustainable Tourism Council (GSTC) criteria functioneren als een internationaal standaard voor duurzaamheid binnen de reissector. Organisaties die gecertificeerd worden door Control Union, als een geaccrediteerde certificerende instelling, kunnen gebruik maken van het GSTC logo. GSTC-accreditatie is de meest betrouwbare en kostenbesparende manier om te zorgen voor vertrouwen, geloofwaardigheid en wereldwijde acceptatie bij de certificering van duurzaam toerisme.

Criteria

Hotels of reisorganisaties worden getest aan de hand van een aantal criteria die betrekking hebben op vier thema's: 

  • De implementatie van een effectief duurzaamheidsbeleid;
  • De sociaaleconomische impact op de lokale bevolking en het verkleinen van de negatieve gevolgen;
  • Cultureel erfgoed en het verminderen van de negatieve gevolgen;
  • Milieu.

Een gedetailleerd overzicht van alle criteria lees je hier. Voor elk thema worden de negatieve gevolgen van toerisme verminderd en de positieve gevolgen vergroot. Dit heeft significante invloed op de duurzaamheid van een reisorganisatie.

Je kunt eerst starten met een vooronderzoek waarbij er op een laagdrempelige wijze wordt gekeken naar de mate waarin jouw bedrijf voldoet aan de criteria. Wanneer je er dan klaar voor bent kun je ervoor kiezen om het officiële GSTC-certificaat te behalen.

Voor iedereen in de reissector

GSTC-certificering is niet enkel interessant voor bedrijven met een groen en duurzaam hart. Ook voor bedrijven die hier minder actief de focus hierop leggen is het label interessant. Bewezen voordelen van de standaard zijn:

  • Kostenbesparing;
  • Profiteren van huidige trends in de markt;
  • Verhogen efficiëntie;
  • Verhoogde klanttevredenheid;
  • Beschermen van investeringen;
  • Behouden van de bestemming.

Waarom Control Union?

Control Union is op dit moment de enige Certification Body die de mogelijkheid biedt om GSTC te certificeren tegen de standaarden van ASI. Dit houdt in dat CUC heeft laten zien dat het onafhankelijk en eerlijk te werk gaat. Daarnaast beidt CUC de mogelijkheid om internationale bedrijven lokaal te bedienen. En als laatste is CUC een klantgericht bedrijf die flexibel is en hiermee aan de behoeften binnen de industrie kan voldoen.

Voor meer informatie, vragen of suggesties kun je terecht op onze websiteSet up by
Account Manager Sustainable Tourism and Certifier at Control Union

Join the talk