Urban development voor MKB: Bouw mee aan de business case

article
published at 19-09-14, by Meine van der Graaf

Uitdagingen in steden wereldwijd vragen om innovatieve bedrijfs- en verdienmodellen. Als je deze uitdagingen sector overstijgend te lijf wilt gaan (denk aan architectuur, stedenplanning, energie, sanitatie en mobiliteit), een positieve bijdrage wilt leveren aan mens en milieu en er ook nog een boterham aan wilt verdienen, moet je behoorlijk creatief zijn.

Workshop Business Case Modeling

Kom op 9 oktober naar de Impact Hub in Amsterdam om samen met diverse experts op het gebied van business case modeling te ontdekken hoe je samen met collega-ondernemers uit verschillende sectoren kunt werken en verdienen aan duurzame stedelijke ontwikkeling. Het aantal plaatsen is beperkt dus meld je snel aan door te mailen naar m.vandergraaf@mvonederland.nl

Tijdens een drie uur durende sessie werk je met andere ondernemers en experts aan een bestaand project in een Afrikaanse stad  (opschaalbaar naar vele andere steden). Daarin wordt gezocht naar een integrale aanpak die niet alleen leidt tot een mooie return on investment, maar ook tot een social return on investment (waarde voor mens en milieu).

Via deze bijeenkomst kan je verschillende benaderingen van business case modeling verkennen. Als volgende stap bieden wij je de mogelijkheid om je eigen business case voor te leggen en aan te scherpen. Dat kan tijdens een vervolgsessie waarin je aan het werk gaat met je eigen partners en netwerk aangevuld met experts en ondernemers uit ons netwerk. Hiervoor moet je case grofweg aan de volgende punten voldoen:

  • De case draait om een integrale, duurzame benadering van een stedelijk vraagstuk;
  • Er zijn MKB-ondernemers bij betrokken of gezocht;
  • De case levert inzichten en lessen op die in een andere omgeving of context van waarde zijn.

Meld je aan en drink na afloop een drankje tijdens het Grensverleggers Café dat om 18.00u plaats vindt in de bar van The Impact Hub Amsterdam.

Locatie: The Impact Hub Amsterdam, Haarlemmerweg 10C, 1014 BE Amsterdam

Workshop:15:00 uur – 18:00 uur

Grensverleggerscafé: 18:00 uur – 20:00 uur

Mail of bel voor meer informatie m.vandergraaf@mvonederland.nl, tel:06-24245147