Tijd voor een groot groente offensief!

article
published at 25-07-14, by Michaël Wilde

Aan zomerse carnivoren…

Laten wij eerlijk zijn, nu dat het WK voorbij is, en die Mannschaft in Berlijn is gehuldigd, gaat de zomer pas echt beginnen. Lange, zwoele zomeravonden met een verfrissend drankje en uiteraard ‘the good old barbecue’.

Als ik denk aan de barbecue roept dat bij mij associaties op van gezelligheid, vlees, buiten, sausjes, stokbrood. Ik ben even benieuwd: wat roept het woord ‘BBQ’ bij jullie op? Ik durf te wedden (de gouden bal van Messi… toch onverdiend dus waarom eigenlijk niet) dat bij jullie allemaal het woord ‘vlees’ opkomt en dat er weinig groente of fruit associaties zijn.

Aan de ene kant logisch maar als je beseft dat 86% van de Nederlanders flexitarier is, is het ook wel een beetje vreemd.

Wij eten dus het hele jaar door gevarieerd maar als wij buiten gaan koken veranderen wij in zomerse carnivoren. Blijkbaar is Nederland nog niet echt op de hoogte van de vele voordelen van groenten en fruit ten opzichte van hamburgers en worsten. Daarom even wat plantaardige pluspunten op een rijtje:

  1. Groente en fruit zien er een stuk gezelliger en kleurrijker uit dan bruin, grijs, rood, bloedend vlees
  2. Er zijn veel meer soorten dus je kan eindeloos variëren.
  3. Verrassend lekker en dan leg ik de nadruk op verrassend omdat groente op de BBQ een onverwacht cadeautje is.
  4. Een stuk diervriendelijker… ook niet onbelangrijk
  5. Beter voor je (uiterlijk en innerlijk)… en je was toch juist bezig om deze zomer er wat strakker uit te zien? 

Tijd dus voor een groot Zomers groente en fruit offensief. Ik roep dan ook iedereen op om deze zomer er persoonlijk voor te zorgen dat er ten minste één groente- of fruitgerecht op de grill belandt. Een lekker courgette rolletje met geitenkaas, een gevulde zoete aardappel of wellicht een heerlijk gemarineerd ananasspiesje. Als wij dat nou allemaal doen, verras je niet alleen al die hardnekkige zomercarnivoren maar ook de carnivoor in jezelf!

Bij Eosta zijn wij alvast begonnen met onze “biologisch zomeren” campagne en proberen wij via het schap in de winkel mensen te verleiden om in plaats van hamburger nr. 5 een lekkere aubergine te kopen.

Heb je een lekker, simpel recept, deel het op Facebook: maak een selfie van jou en je gegrilde zoete punt paprika of met een vrolijke salade (slafie!) en post hem. Zo kunnen we samen met deze prachtige producten de aanval zoeken. Een groot groente offensief dus!

Inspiratie nodig?

The post Tijd voor een groot groente offensief! appeared first on Grensverleggers.

Foto: bronSet up by
Communicatie Duurzaamheids Manager

Join the talk