'Onze salarissen zijn heel hoog'

article
published at 09-09-14, by Grensverleggers Redactie

De eerste collectie van Thamani Fashion is bijna uitverkocht. Oprichtster Fiona Vloet combineert Europese ontwerpen met traditionele technieken uit Tanzania en dat slaat aan in Nederland. De lokale kleermakers en hun families kunnen er goed van leven.

“Onze kleermakers zijn heel trots op hun vak. Ook al zijn ze vrij, het meetlint hangt altijd om de nek. En iedereen is bij ons verantwoordelijk voor één kledingstuk, dat ze zelf van begin tot eind maken. Bij de meeste merken is dat niet zo. De kwaliteit is daardoor heel hoog, want ze willen het altijd mooi afleveren. Ze denken ook mee over de ontwerpen en komen vaak met eigen ideeën.

Door er langere tijd zelf te zijn kon ik mijn ontwerpen persoonlijk toelichten. Dat maakte het ook makkelijker om een band op te bouwen, want een open relatie vind ik belangrijk. Ze waren bijvoorbeeld niet gewend om met patronen te werken, en geven het niet graag toe als ze iets niet snappen. Door het vertrouwen dat we ze geven durven ze dat nu wel. Zo komen we er samen goed uit.

Makers centraal

Verantwoorde kleding hoeft niet duur te zijn. Wij betalen een eerlijke prijs aan de makers, maar vragen ook een eerlijke prijs aan de klanten. Aan kortingen of uitverkoop doen we niet, want onze marges zijn heel klein. We moeten het dus van volume hebben, daar zijn de kleermakers ook het meest bij gebaat. Zij staan voorop.

Wie iets bestelt krijgt een kaartje waar op staat wie het heeft gemaakt. Op de website kun je het atelier zien, wie daar werken en waar de stoffen vandaan komen. Zo zijn we transparant naar de klanten toe. Maar ook andersom, wij houden de makers op de hoogte hoe het hier gaat. Ik stuur foto’s en reacties van klanten naar ze toe via Whatsapp. Dat vinden ze prachtig.

Geen zorgen over geld

Tijdens mijn eerdere reis door Tanzania zag ik hoeveel mensen daar werkloos zijn. Nu kun je natuurlijk geld geven, dat helpt even. Maar ik denk dat je beter banen kunt creëren, zodat hun levens structureel verbeteren. Met het loon dat wij betalen kunnen zij en hun families goed leven en houden ze geld over om te sparen.

Wij hanteren hoge salarissen, met daarin een premie om zelf een ziekteverzekering af te sluiten. Doordat ze zich geen zorgen hoeven maken over geld, kunnen ze zich richten op hun ambities. Bijvoorbeeld: beter worden in het vak of een eigen merk starten. We zijn een populaire werkgever, en daar hebben wij zelf ook veel aan. Ze doen erg hun best.

Overwerken niet nodig

Overwerken is niet nodig, bij het plaatsen van de orders houden we rekening met de capaciteit. Onze mensen krijgen per kledingstuk betaald en we hebben een aantal collecties met een gelimiteerde oplage, dus op is op. Bovendien kunnen ze hun eigen tijden indelen. Dat past ook goed bij de cultuur. Onze deuren staan altijd open.

Platform voor talent

Thamani Fashion wil ook een platform bieden aan opkomende designers. Zo hebben we een heel getalenteerde Masaï-ontwerper gevonden voor onze slippers en schoenen, die kan via ons zijn werk laten zien en verkopen. De winst die hij maakt investeert hij weer in projecten in zijn eigen gemeenschap. Hij heeft al meerdere prijzen gewonnen op de Tanzaniaanse Fashion Week, en zijn designs vallen ook in Nederland erg in de smaak.

Nee, ik ben niet bang dat onze Afrikaanse kleding een zomerding is. We blijven vrolijke kleuren en prints gebruiken, maar we spelen wel in op de mode. Ik hou vinger aan de pols bij de doelgroep en luister goed naar wat zij graag willen dragen. De komende wintercollectie ziet er bijvoorbeeld weer heel anders uit. Meer effen kleuren, maar nog steeds met ons eigen karakter.

Meer weten over de mensen achter Thamani Fashion? Check de website.