Met een zweepje over de afdeling?

article
published at 01-11-13, by Chantal Heutink

Al een tijd zit ik naar de I-Care productie te kijken met een gevoel dat het beter en efficiënter kan. Meer output, maar hoe dan? Met een zweepje op de afdeling staan om het tempo op te voeren lijkt me niet het goede plan en zal de werkspirit zeker niet ten goede komen. Ik ben daarom op een ochtend eens gaan meedraaien en dat heeft me al veel opgeleverd.

Het is bizar dat je daardoor op ideeën komt die je ooit in basis had bedacht tijdens het ontwikkelen van het business plan. Zo hadden we het idee om de naaisters in te zetten voor de productie van de pads en een inpaksters die logischerwijs de pakketjes moet inpakken. In de vaart der volkeren is het op een of andere manier niet doorgevoerd. Door te participeren zie ik de noodzaak van dit idee. Want hoe zonde is het om talentvolle dames ander werk te laten doen en de machines onbenut te laten? Hoe simpel?! Onnodig te zeggen, deze stap heb ik direct doorgevoerd, nu de rest nog ……..

Via PUM Nederland hebben we een senior expert aangevraagd die ons kan adviseren in dit proces. Best spannend, want ik ben gewend om zelf kritisch door het pand te lopen en naar de werkprocessen te kijken. En nu krijg ik de spiegel voorgehouden en worden er ook kritische vragen aan mij gesteld. Enerzijds heel leerzaam, anderzijds vind ik het ook best lastig. Het is durven loslaten, toegeven dat niet alles even goed is doordacht – dat is niet erg want je kunt niet overal expert in zijn – en openstaan voor nieuwe suggesties en ideeën.


Ton de Schwartz – onze PUM Senior Expert – heeft 8 dagen heel intensief met Mercy – I-Care
Teamleader – samengewerkt. Het productieproces is helemaal door Ton ontleed, de werkzaamheden zijn letterlijk getimed en de vraag achter de vraag is continu gesteld. Alle stappen zijn opgeschreven en de richtlijnen voor standaarden worden nu opgeschreven in een handboek.

Door de werkprocessen anders in te delen, met als uitgangspunt het optimaal benutten van de machines, kunnen er veel meer pads worden geproduceerd. En door zorgvuldiger te knippen en te snijden, kan er geld worden bespaard. Ongelooflijk wat je binnen een paar dagen kunt bereiken door te kijken, analyseren en praktisch aan de slag te gaan!

Ik zeg hulde aan PUM, Ton de Schwartz en ook aan het I-Care team die bijzonder leergierig dit hele traject is aangegaan. We gaan enerverende maanden tegemoet, want gaat het inderdaad lukken om alle aanbevelingen door te voeren?! Ik heb er vertrouwen in. Het I-Care team heeft in ieder geval een positieve boost gekregen en is bijzonder gemotiveerd om hun nieuwe target te halen.

Het implementeren zal gepaard gaan met vallen en opstaan, maar …… “Het is beter om iets maken wat imperfect is, dan niks wat foutloos is.” ~ Robert H. Schuller