Hoe ziet de internationale kantoorlunch eruit?

article
published at 21-08-17, by Suzan van der Wiel

Hoe lunchen onze buurlanden op kantoor? Van Italië tot Oostenrijk en van Brazilië tot India, zo ziet de internationale kantoorlunch eruit.

Als je als bedrijf veel internationaal zakendoet zal je elke keer weer voor verrassingen komen te staan. Van de etiquette rond vergaderingen, tot gewoontes rondom punctualiteit, het gaat vaak net iets anders dan in Nederland. Vaak zijn het echter juist deze verschillen die internationaal zakendoen ook zo leuk, en interessant maken. 

Zo ook de keuze bij kantoorlunches. De meeste Nederlanders nemen dagelijks gewoon een boterham met kaas mee naar kantoor, maar in het buitenland gaat het er toch echt anders aan toe. Zodat je voorbereid op elke bedrijfslunch aankomt deed Viking onderzoek naar buitenlandse lunch op kantoor. 

Van schnitzel tot curry

Daar kwam uit dat er in het buitenland inderdaad een stuk gevarieerder wordt geluncht dan in Nederland. Zo is de lunch in Oostenrijk de grootste maaltijd van de dag, en worden er dus warme gerechten zoals schnitzel geserveerd. In India heb je over het algemeen de keuze uit verschillende soorten curry en dal, en mag een kopje chai niet ontbreken. Brazilië gaat voor een soortgelijke grote maaltijd, met de traditionele Feijoada (stoofpot van bonen en vlees) als populaire lunchkeuze. In Duitsland wordt de lunch meestal uit de kantine gehaald, en kiest de gemiddelde Duitser het liefst de bekende currywurst met friet.

Niet alle landen zijn echter zo creatief met lunch. In de Verenigde Staten wordt er met een snelle hap als pizza aan het bureau geluncht, en in Engeland staan er vaak voorverpakte sandwiches met kant-en-klare soep op het menu. Ook in Frankrijk halen de meeste mensen een simpel stokbroodje met ham bij de bakkerij, maar dan wel met een lekker dessert erbij.

Drankje na de lunch

In sommige landen is het drankje na lunch bijna even belangrijk als de lunch zelf. Zo wordt er in Italië na de lunch standaard een kopje goede espresso gedronken. En in Turkije wordt de lunch ook afgesloten met sterke Turkse koffie, of een kopje thee.

Heb jij binnenkort een zakenreisje op de planning staan? Wees dan dus niet verrast als bij de lunch je boterhammetjes weggewuifd worden, en er een volledige maaltijd voor je klaargezet wordt.