Een nieuw jaar

article
published at 16-01-14, by Chantal Heutink

Op zich heb ik niets met goede voornemens en Oud & Nieuw. Het hebben van goede voornemens is voor mij niet iets dat zich tot de jaarwisseling moet beperken maar een continue proces is van doelen stellen, focus en daar waar nodig bijstellen en flexibel zijn.

Tijdens het ontkurken van de fles champagne passeerde onwillekeurig het afgelopen jaar toch de revue, met daarbij de USAID-deal als hoogtepunt, met als afsluiter een paar knallende weken waarin ik de Cordaid PI award – categorie gezondheid – heb gewonnen en de Red Hot Women Award (tjsa de lady in Red, dealing with the Red Issue vindt deze Award wel erg passend) en mooie publicaties heb gekregen in het Red Magazine, Opzij en bij DeOndernemer.nl. Het kan verkeren, van bijna opgeven tot erkenningen.

En nu, begin 2014? Nu bekruipt me het gevoel dat ik de ambities die ik heb met I-Care moet waarmaken. Dat vervult me enerzijds met een opwindend gevoel en de overtuiging dat het zeker gaat lukken. Anderzijds ben ik ook wel eens onzeker. Er komt zoveel kijken bij het opzetten van een social enterprise en nog steeds heb ik het plaatje niet helemaal rond. Tussendoor komen er prachtige kansen voorbij, die voor de bedrijfsvoering veel impact hebben en waar ik zo 1, 2, 3 niet alle antwoorden op heb. Best lastig in een fase waar er zoveel ballen in de lucht zijn.
Uiteraard houdt me de vraag ook bezig of we in staat zijn om een succesvolle business op te zetten, waarbij het maken van een verschil voor de meisjes de basis vormt. Zaken doen in Nederland is al geen sinecure, laat staan in Kenia.

Onze eerste grote uitdaging staat nu voor de deur: het produceren van 9.000 pakketjes binnen de gestelde deadline. De Skype line met het Keniaanse team draaide de afgelopen dagen overuren. Het is de ultieme test voor I-Care; is iedereen er klaar voor? De tijd zal het leren… Ik weet niet wat het is, maar groot denken en op basis daarvan beslissingen nemen is een hobbel die ik nog wel te nemen heb met mijn Keniaanse team. En dan ook nog fondsen zien te krijgen voor onze pilot in het kader van het nieuwe businessplan en uitbreiding van de I-Care productie-unit.

Vervolg de ingeslagen weg en het daarbij horende avontuur stap voor stap, lijkt me dan toch een goed voornemen voor 2014 ;-)!