Deze maand te zien in Nederland: mode van de toekomst

article
published at 06-10-15, by Frans Tilstra

Oktober staat in het teken van future fashion: circulair, innovatief en fair. MVO Nederland en partners exposeren voorbeelden van circulaire en duurzame mode op de Dutch Design Week (17-25 okt) en het Fair Fashion Festival in Utrecht. Voor jonge designers is er een 'circulaire mode challenge' (met belangrijke prijs). Lees hier wat je niet wilt missen!

DUTCH DESIGN WEEK: 17-25 OKTOBER

De Dutch Design Week is een internationaal designevenement in Eindhoven dat jaarlijks meer dan 250.000 mensen trekt. MVO Nederland samen met Studio Bas Kosters, Kazmok, One Wash & NazcAlpaca, Van Puijenbroek & iSensit, i-did, SaxCell, MUD jeans & Circle Design exposeren hun nieuwste innovaties.

Waar? Plug-In-City in THE CIRCULAR BUILDING (een initiatief van Studio Bas Luiting en bygg architecture). De entree is gratis.

Op 22 oktober introduceren MVO Nederland, Fashion Council en het ministerie van Defensie bovendien de Circulaire mode challenge. Het team van jonge designers dat de beste oplossing kan verzinnen om een enorme berg oude legeruniformen te recyclen, maakt kans op € 5.000 en hulp bij het uitvoeren van het idee.

Om 16:30 uur gaat in Area51 Strijp-S bovendien de bar open voor een borrel waar je de creatiefste geesten in circulair, duurzaam en fair design ontmoet. Vrij toegankelijk voor iedereen. Schrijf je hier in, zodat wij de bitterballen kunnen klaarzetten.

FAIR FASHION FESTIVAL in Utrecht: 25 oktober

Op de laatste dag van deze modeweek is in de Winkel van Sinkel in Utrecht het Fair Fashion Festival. 2800 gasten, tientallen duurzame initiatieven (Saint Basics, Laimböck, Traced Goods en meer), workshops, modeshows en masterclasses: alles staat in het teken van de beste ideeën in duurzame en eerlijke mode. Mis de masterclass van MVO Nederland over circulair mode niet.

Enne... vergeet ook de Strawberry Earth Fair (9,10 oktober in Amsterdam) en de Dutch Sustainable Fashion Week (9-18 oktober) niet.