De Hungry Bin

article
published at 21-11-14, by Michaël Wilde

Steeds meer mensen nemen “het heft in eigen handen” als het gaat om duurzaam handelen. Dat komt omdat er geen vertrouwen meer is dat de overheid “het wel regelt” en omdat het bedrijfsleven grotendeels wordt gewantrouwd en van “Green Washing” wordt beschuldigd.

Aangezien de uitdagingen die op ons afkomen zo groot zijn, is het volgens mij een slechte zaak dat de overheid en het bedrijfsleven eerst het vertrouwen van de burger moet terug winnen, maar goed het is niet anders.  Anderzijds is het positief dat wij nu zelf in actie komen en dat wij dit belangrijke “heft” in eigen handen nemen.  Of het nou gaat om crowdfunding waar men investeert in duurzame innovaties, zonne-energie projecten zoals die van Natuur en Milieu, groenten clubs (waarbij verse biologische groenten direct bij de boer worden ingekocht), iedere dag komen er weer mooie, nieuwe initiatieven bij.

Do It Yourself compostproductie

Om een voorbeeld te geven: als het gaat om mijn groenafval, laat ik dit niet meer aan de gemeente over maar heb ik onlangs ook “het heft in eigen handen” genomen en een Hungry Bin aangeschaft.  De Hungry Bin  is een kleine, natuurlijke, compostproductie installatie waarbij honderden wormen je groenten en fruit resten (plus nog veel meer) recyclen ofwel omtoveren tot hoogwaardig compost voor je planten.  Het is een feite een ecosysteem dat op een simpele en praktische manier uitlegt hoe de bodemkringloop werkt en hoe het eigenlijk overal zou moeten gaan.

De enige oplossing

En juist die uitleg is belangrijk zeker omdat het momenteel bijzonder slecht gaat met de bodem op deze aardbol.  Door o.a. monocultuur en agrochemie raken ze uitgeput en zijn ze vervolgens bijzonder gevoelig voor wind- en watererosie.  De enige oplossing is om de bodem te voeden met goeie compost i.p.v. de planten en bomen aan een kunstmestinfuus leggen. (Lees hierover ook het interview: Therapie voor kunstmest junks en bekijk de blogs van Aart en Paul)

Samen met meer dan 80 partners, celebrities en de Hungry Bin proberen wij zo veel mogelijk mensen met de campagne Save our Soils te informeren dat ze het heft in eigen handen kunnen nemen door voor duurzaam geteelde producten te kiezen.  Bij deze nodig ik jullie van harte uit om mee te doen.  Wil je meer informatie? Reageer hieronder of stuur mij even een mail (michael@eosta.com)

The post De Hungry Bin appeared first on Grensverleggers.Set up by
Communicatie Duurzaamheids Manager
Owner eWoodzcom

Join the talk