CEO’s met dochters voeren sterker MVO-beleid

article
published at 24-08-15, by Michaël Wilde

Beste bestuurders van Nederland (en daarbuiten),

Zou u mij een plezier willen doen en vanaf nu, als u een nieuwe Algemeen Directeur zoekt, vrouwen aanstellen of mannen met dochters Ja, u leest het goed, tijdens het sollicitatiegesprek even goed doorvragen naar de gezinssituatie. En als de kandidaat één of meerdere dochters heeft (met name het eerstgeboren kind) deze persoon direct aannemen.

Als slimme bestuurders weet u natuurlijk dat vrouwelijke managers meer oog hebben voor duurzaamheid en het welzijn van de medemens. Maar dat vaders met dochters op dit vlak veel beter presteren dan vaders met zonen (of kinderloze mannen) is misschien nieuw voor u.

Ik licht dit graag even toe. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat CEO’s met dochters niet alleen een stuk vriendelijker en empatischer zijn voor hun medewerkers, maar ook een veel sterker MVO-beleid voeren. Het onderzoek wijst uit dat deze vaders meer (33%) overeenkomsten hebben met vrouwelijke managers dan de vaders met zonen. Deze CEO’s hebben niet alleen oog voor de aandeelhouder maar ook voor de maatschappij.

Nu zullen er ongetwijfeld veel geschikte mannelijke kandidaten met zonen bij u komen solliciteren, maar gezien de ernst van de situatie waarin onze planeet verkeert, vraag ik u nadrukkelijk om toch echt voor vaders van dochters te kiezen als er geen geschikte vrouwelijke kandidaten zijn.Set up by
Communicatie Duurzaamheids Manager

Join the talk