Bizarre Rechtszaak van Monsanto

article
published at 22-06-14, by Michaël Wilde

Wat is er aan de hand? Nou, Monsanto (u weet wel … die zeer grote Amerikaanse multinational die zich bezig houdt met tuinbouw en gentechnologie) sleept de staat Vermont voor de rechter.

Waarom?

Omdat Vermont voedselfabrikanten die met gentechproducten werken, wil verplichten om dit te vermelden op hun etiketten. De kleine staat in het noordoosten van de  V.S. vindt het namelijk belangrijk dat consumenten weten wat ze eten. Monsanto wil niet dat dit gebeurt en sleept ze voor de rechter.

Even voor de duidelijkheid, het gaat mij hier niet om gentech… ik ben er geen fan van maar dat is irrelevant.  Waar het mij wel om gaat is dat ik vind dat iedereen het recht heeft om zelf keuzes te maken over wat men eet. In een tijd van transparantie en openheid is deze houding van Monsanto verschrikkelijk ouderwets en ongepast.

Deze rechtszaak gaat niet alleen over de 600.000 inwoners van Vermont, maar kan bepalend zijn voor wereldwijde wetgeving rond het vermelden van GMO-ingrediënten op etiketten.

Wat kunnen wij doen vanuit Nederland? Nou heel simpel… ten eerste kritisch blijven kijken naar wat wij eten. Ten tweede, Vermont te steunen door deze petitie te tekenen.

Thanks!

Michael

The post Bizarre Rechtszaak van Monsanto appeared first on Grensverleggers.Set up by
Communicatie Duurzaamheids Manager

Join the talk