70 Vrije dagen

article
published at 05-05-14, by Maarten Verbruggen

In Nederland hebben we een vastgesteld en vastgelegd aantal vrije dagen elk jaar. Een werknemer krijgt bijvoorbeeld 25 vakantiedagen, in sommige gevallen nog wat ADV dagen en af en toe een speciale vrije dag op bijvoorbeeld Bevrijdingsdag. Zo niet in Bangladesh.

Om enige structuur te ontdekken moeten we eerst vaststellen dat er “Government Holidays, Public Holidays, Religious Holidays, National Holidays” en nog een paar meer soorten holidays zijn. Zo is er bijvoorbeeld de zogenaamde “Mother Language day” waarop Bangladesh massaal de straat op gaat om hun moedertaal te vieren tot grote verbazing van ons nuchtere Nederlanders. Onder het oppervlak gaat schuil dat tijdens de onafhankelijkheidsoorlog (independence day is ook een vrije dag) vele moedige jongemannen zijn gesneuveld voor het Bengalese territorium, en zo dus ook voor de taal omdat die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Maar wat moet je daar nu mee als werkgever? De Labour-Law schrijft een aantal minima voor aan vrije dagen, maar u kunt zich voorstellen dat zo’n labour law in Bangladesh in de praktijk van weinig waarde en moeilijk toe te passen is. Tegelijkertijd, als je de publieke (werknemers) opinie haar gang laat gaan worden alle vrije dagen gevierd, inclusief Pasen en Pinksteren door de boeddhisten, Puja’s door de christenen enzovoort. Alles bij elkaar wel meer dan 70 vrije dagen. [happy newyear bangladesh]

Het is natuurlijk heel fijn dat iedereen zo broederlijk met elkaar meeleeft, en dat moslims, Hindu’s, boeddhisten en christenen in redelijke harmonie met elkaar samenleven, maar om nu iedereen elkaars vrije dagen te laten vieren... Overigens is die oppervlakkige broederschap ook maar het beeld dat men wil uitdragen, ik heb het ongenoegen gehad om verschillende mensen te ontmoeten die vanwege van hun religie – dan wel keuzes daarin - ernstig zijn verminkt of sociaal verstoten, maar dat is wellicht een ander blogje waard.

We hebben er bij Deltadesh voor gekozen om toch de Labour Law 2006 toe te passen, waarbij er dan een minimum uit komt rollen van 39 vrije dagen en 14 zogenaamde “sick-leave holidays”, waarbij er wel 5,5 dag per week wordt gewerkt. Die Sick-leave is ook een vreemde; de wet schrijft dus eigenlijk voor dat je maximaal 14 dagen per jaar ziek mag zijn…

In any case, 14 April was het Bengaals nieuw jaar 1421, dat moest gevierd worden (met een vrije dag natuurlijk).

Shuvo Noboborsho!