07 - 14 juli 2018. Singapore, € 250,00

Circulaire Economie Innovatiemissie naar Singapore

evenement
Circulaire Economie Innovatiemissie naar Singapore

07 - 14 juli 2018

Gepubliceerd op 19-04-18, door Tong Jiang

Bent je actief op het gebied van circulaire economie en heb je interesse om de R&D- en marktkansen voor jouw bedrijf in Singapore te verkennen en potentiële partners te ontmoeten? Ga dan van 7 tot 14 juli mee met de innovatiemissie naar Singapore.

Singapore is een stadstaat met beperkte oppervlakte en heeft geen natuurlijke hulpbronnen. Dat duurzaamheid goed is voor de economie, is daarom ook in Singapore doorgedrongen. Het thema circulaire economie en de businessmodellen erachter vinden langzamerhand hun weg in Zuidoost-Azië.

Closing the Waste Loop-programma

Eind 2017 kondigde de National Environment Agency het Closing the Waste Loop (CTWL)-programma aan. Een strategie om de ontwikkeling van technologie en beleid voor het herwinnen van grondstoffen uit afval- en reststromen te stimuleren. Het uiteindelijke doel voor Singapore is economisch voordeel, efficiënter (her)gebruik van grondstoffen en omgaan met het gebrek aan landoppervlak.

Netwerk

De innovatiemissie zal deelnemers koppelen aan relevante bedrijven, overheden en kennisinstellingen. De Innovatie Adviseurs in Singapore hebben een goed netwerk opgebouwd in de triple helix. Daarom kunnen ze koppelingen maken met potentiële samenwerkingspartners voor bijvoorbeeld ontwikkeling of distributie en met overheidspartijen voor participatie in proeftuinen en aanspraak op mogelijke funding.

Meer informatie over het programma en deelname vind je op onze website. Aanmelden kan tot 4 mei.Opgezet door
Advisor International Technology and Innovation Missions at Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Praat ook mee