Quadraam zoekt partners uit het bedrijfsleven voor leerlingen in de regio Arnhem

project
published at 21-02-18, by Marieke Xia

De wereld verandert in razendsnel tempo. De kunst van goed onderwijs is om leerlingen optimaal voor te bereiden op deze (technologische) veranderingen. Leren zal steeds meer plaatsvinden buiten de muren van de school. Daarom willen wij samenwerken met bedrijven, instellingen en vervolgonderwijs zodat leerlingen de goede keuze kunnen maken voor de toekomst!

Over Gelderse Onderwijsgroep Quadraam

Sinds 2008 heeft Gelderse Onderwijsgroep Quadraam 13 scholen in het voortgezet onderwijs in Arnhem, de Liemers en Overbetuwe. De beste investering van deze tijd is de investering in menselijk kapitaal. Zo verzekeren wij dat elke leerling zich optimaal kan ontwikkelen en een duurzame bijdrage kan leveren aan de samenleving. Onze hoofdvraag uit ons strategisch beleidsplan voor 2020 is: Wat en hoe moeten jongeren leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw?

Wij zoeken duurzame bedrijven, instellingen en scholen!

Het gebeurt te vaak dat leerlingen uit het voortgezet onderwijs niet de juiste verwachtingen hebben van het bedrijfsleven, wat leidt tot slechte studiekeuzes. Leerlingen uit de 2/3e klas vmbo, 3e klas havo en 4e klas vwo staan voor hun vak-, profielkeuze, en weten vaak niet wat deze keuzes in de toekomst zullen betekenen. Wij willen hier verandering in brengen door leerlingen uit deze jaarlagen eerder in contact te brengen met bedrijven, instellingen en hogere onderwijsinstellingen. Bedrijven/instellingen uit elke sector zijn welkom. Hoe gevarieerder, hoe beter.

Wij bieden de mogelijkheid om onze leerlingen en docenten te informeren over de beroepsmogelijkheden en jullie gewenste competenties hierbinnen. Onze leerlingen willen wij graag met jullie in contact brengen door middel van:

  • Meeloopstages;
  • (Bedrijfs)bezoeken met presentatie en rondleiding;
  • Gastcolleges en presentaties op school bij onze jaarlijkse beroepenavonden;
  • Samenwerking bij schoolprojecten.

Kenniscirkel rond: circulaire economie in het onderwijs

Quadraam wil investeren richting duurzame bedrijfsvoering. Daarom willen wij het vak circulaire economie naar de klaslokalen brengen. Ben jij betrokken bij de circulaire economie? Geef jij veel om circulariteit en heb je ideeën over hoe wij dit behapbaar kunnen maken voor middelbare scholieren? Dan willen wij jou ook graag als (kennis)partner!

Draag jij bij aan de vorming van de collega’s van morgen?

Geïnspireerd, gemotiveerd? Wil jij graag je dagelijkse werkzaamheden delen met middelbare scholieren, om hen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst en daarmee ook jouw eigen toekomst? Stuur ons een mail: info@olympuscollege.nl.

Rabobank Circular Economy Challenge

Deze uitdaging is onderdeel van de Rabobank Circular Economy Challenge. Samen met MVO Nederland/De Groene Zaak en KPMG stimuleert de Rabobank ondernemers om circulair te ondernemen. Het doel is om uiteindelijk honderd bedrijven in regionale challenges te helpen bij het omschakelen van een lineair naar een circulair businessmodel. Op Futureproof.community matchen we de bedrijfsuitdagingen van deze ondernemers met circulaire oplossingen.Add a comment

Do you know some content that suits this challenge? Submit your solution for the futureproof communityThe most recent progress

28 Mar 2018.

- Reaction

Zeker ook contact opnemen met peter van the true talent team. Zij begeleiden jongeren met werken vanuit talent ipv competenties.

28 Feb 2018.

- Reaction

Nog een tip... Nudge verzamelde in een artikel lespakketten die de wereld een beetje mooier maken. Er staan interessante dingen tussen! Zie: https://www.nudge.nl/blog/2018/02/22/lespakketten/

27 Feb 2018.

- Reaction

Dag Maarten, rond de zomer komt mijn boek op de markt met titel 'Circulaire economie als lifestyle'. (kennis maken met de circulaire economie]. Geen wetenschappelijke taal maar gewoon 'hand's-on' ... je weet me nu te vinden. gr Bas

Set up by
Rector Olympus college
Sustainable Challenges
Futureproof.community manager
Directeur Economie & Politiek
Sustainability Program Manager at Rabobank Nederland
Verander- en projectmanagement
Senior adviseur
Projectmedewerker
Directeur Financiën en Vastgoed bij Quadraam, de Gelderse Onderwijs Groep
Eigenaar
Oprichter en Voorzitter Stars Are Circular Foundation

Do you know a solution for this challenge?

Submit your solution

Join the talk